Vacanta Turcia, Antalya - Side

Rezervari telefonice: 0799 999 929

Email: rezervari@travelus.ro

Vacanta Turcia, Antalya - Side

Alegeti un hotel din lista de mai jos, daca doriti detalii suplimentare ne puteti suna la numarul de telefon de mai sus, sau ne puteti contacta prin email. Va stam la dispozitie!

Turcia, Antalya - Side

      Side este o statiune din Turcia , aflata la 75 kilometri de Antalya pe coasta de sud a marii Mediterane. S-a facut remarcata prin siturile cunoscute in intreaga lume, dar si prin frumusetea naturala. Conform istoricilor, bazele orasului Side au fost puse in secolul VII.i.Hr in regiune anatoliana de catre greci, de aici si numele de Side, care inseamna “rodie”.
      Dezvoltarea acestei localitati deosebite a fost favorizata mai ales de colonistii greci, de piraterie si de comertul cu sclavi care in scurt timp au devenit sursele de venit ale orasului. Frumusetea sclavelor nu a fost trecuta cu vederea , caci negustori din tari indepartate bateau cale lunga dupa acestea. Acesti factori au contribuit la o dezvoltare rapida a orasului.
      Side a fost intr-o continua ascensiune pana in secolul al IX-lea cand poporul arab l-a inrobit. Abia in secolul trecut , Side a inceput sa se transforme dirt-un mic orasel pescaresc intr-o statiune renumita, datorita dezvoltarii turismului. Oraselul este impanzit de magazine , restaurante cu specific pescaresc dar si cafenele in aer liber, baruri si discoteci pentru iubitorii vietii de noapte. In zilele noastre Side ofera turistilor o imagine de ansamblu perfecta parca rupta din alte timpuri cu strazi inguste incarcate de istorie, plaje minunate si gradini romantice , toate compunand o imagine completa asupra statiunii..
      Side este alegerea ideala pentru cei care isi doresc plaje late de nisip si o intrare lina in apa. La vest plajele se intind pe o lungime de 30 de km, intre Sidi si Colaki.
Toate hotelurile din statiune sunt amplasate in suburbii. Cel mai apropiat golf de oras este Kumkoy, acesta fiind preferat de familile cu copii. Aici apa este cristalina iar plajele au nisipul fin si uniform.

      Fiind o statiune din regiunea Antalya, caracteristicile sale climatice privind temperaturile medii lunare ale aerului si apei vor fi aproximativ aceleasi. Prin urmare, valorile acestora distribuite pe lunile caracteristice perioadei de vacanta sunt: mai - 21,5 si 19 grade Celsius; iunie - 26,5 si 24 grade Celsius; iulie - 29,5 si 27 grade Celsius; august - 29,5 si 29 grade Celsius; septembrie - 26 si 27 grade Celsius.

      Vacanta in Side este recunoscuta si apreciata pentru seara turceasca si pentru adrenalina oferita de rafting.

Hoteluri

Localizare Hotelul Sunmelia Beach Resort este situat la aproape 10 kilometri de Manavgat si la 70 km de aeroportul din statiunea Antalya. Acest hotel a avut deschiderea in luna aprilie a anului 2015...

Localizare Hotel Turan Prince World Side se afla la 12 kilometri de orasul Manavgat in  vecinatatea satului Kizilagach, pe plaja. La o distanta de  80 kilometri se afla si  aeroportul ..

Localizare Hotelul Sentido Turan Prince se afla la o distanta de numai 3 kilometri de statiunea Colakli, la malul marii si la 12 kilometri de orasul Side .    Facilitati hotel Hotelul pu..

Localizare Hotelul Royal Dragon se afla in Evrenseki, la numai 5 kilometri de statiunea Side si la 75 kilometri de aeroportul din Antalya.   Facilitati hotel Hotelul pune la dispozitia turist..

Localizare Hotelul Side Ally se afla la o distanta de numai 500 metri de malul marii cu o zona de plaja privata, 5 km distanta pana la cascada Manavgat, 8 km pana la centrul statiunii Side si 70 km p..

Localizare Hotelul Aska Costa Holiday Club se afla la o distanta de 20 kilometri de Maravgat, 40 kilometri de Alanya Centrum si 90 Kilometri de aeroportul din statiunea Antalya.   Facilitati h..

Localizare Hotelul Maya Golf se afla situat la numai 700 de metri de plaja sa privata . Aici turistii se pot bucura de apa cristalina a Marii Mediterane.   Facilitati hotel Hotelul pune la di..

Localizare Hotelul Euphoria Excelsior se afla la o distanta de numai 7 kilometri de statiunea Side si 71 kilometri de aeroport.   Facilitati hotel Hotelul dispune de piscina interioara incalz..

Localizare Hotelul se afla la o distanta de numai 5 m de plaja in renumita statiune Side, la 80 km de Aeroportul International din Antalya si la 85 km de centrul statiunii.    Facilitati ..

Localizare Hotelul Amelia Beach Resort & Spa se afla la o distanta de numai 90 kilometri fata de statiunea Antalya si la 80 kilometri fata de aeroport.   Facilitati hotel Hotelul pune la ..

Localizare Hotelul Palm World  se afla la o distanta de numai 5,7 kilometri de orasul cu incarcatura istorica, Side. La aceeasi distanta se afla si Muzeul Side si Teatrul Side.   Facilita..

Localizare Hotelul Club Nena este construit direct pe plaja cu nisip fin si se intinde pe o suprafata de 100 hectare. La o distanta de numai 15 kilometri de hotel se afla si orasul Side iar aeroportu..

Localizare Hotelul Lyra se afla situat la o distanta de numai 250 m fata de plaja, la 15 kilometri distanta fata de Side si 75 kilometri fata de aeroportul din Antalya.    Facilitati hote..

Localizare Hotelul se afla amplasat la o distanta de numai 400 m de plaja proprie, 1 km de localitatea Titreyengol, 7 km de Orasul Manavgat si 65 de km de aroportul din statiunea Antalya. Hotelul se ..

Localizare Hotelul Port River este localizat la numai 250 metri de plaja si 7 kilometri distanta fata de orasul Side. Turistii au la dispozitie un shuttle bus cu ajutorul caruia pot ajunge la plaja. ..

Localizare Hotelul este amplasat la numai 13 kilometri distanta fata de Manavgat si la 55 kilometri distanta de aeroportul din Antalya. Facilitati hotel Hotelul pune la dispozitia turistilor un num..

Localizare Hotelul se afla amplasat la o distanta de numai 450 metri de plaja sa privata, 45 km distanta fata de aeroportul din Antalya si la 65 de km distanta de centrul acesteia.   Facilitat..

Localizare Hotelul se afla localizat pe coasta Marii Mediterane. Hotelul detine o plaja de nisip fin privata care se intinde pe o suprafata mare. La o distanta de numai 55 km se afla si aeroportul di..

LocalizareSilence Beach Resort de 5 stele este situat chiar la malul marii, la aproximativ 13 km de orasul Manavgat si 85 km de aeroportul orasului Antalya. Facilitati hotelHotelul pune la dispozitia..

Localizare Hotelul Heaven Beach Resort & Spa este amplasat pe malul marii, la numai 12 kilometri de statiunea Side si la 65 kilometri de aeroportul din orasul Antalya.   Facilitati hotel ..

Localizare Hotelul Von Resort Elite se afla in statiunea Side, la o distanta de 9 km de centrul orasului, 20 km de statiunea Belek si 55 km de Aeroportul din Antalya.   Facilitati hotel Hotel..

Localizare Hotelul Calimera Kaya Side este amplasat pe plaja, la o distanta de numai 4 kilometri de Manavgat , 7 kilometri de statiunea Side si 70 kilometri de Antalya.   Facilitati hotel Hot..

Localizare Hotelul Seamelia Beach Resort este amplasat in Side-Evrenseki unde se afla si plaja sa privata . La o distanta de numai 7 kilometri se afla si statunea Side si la 45 kilometri se afla aero..

Localizare Hotelul Paloma Sentido Perissia este situat pe o peninsula, oferind o priveliste de vis catre marea Mediterana . Hotelul este remarcabil prin aspectul sau incantator dar si pentru detaliil..

Localizare Hotelul Royal Alba este un hotel destinat adultilor situat in Tilkiler Erhan la o distanta de numai 6 km de statiunea Side, 13 km de Manavgat si 55 kilometri de aeroportul din statiunea An..

LocalizareSueno Hotels Beach de 5 stele este situat chiar la malul marii, la o distanta de aproximativ 60 km de aeroportul Antalya si 2 km de statiunea Side. Facilitati hotelHotelul pune la dispoziti..

LocalizareEuphoria Palm Beach de 5 stele este situat chiar pe plaja, la o distanta de aproximativ 18 km de statiunea Side si 12 km de localitatea Manavgat. Facilitati hotelHotelul pune la dispozitia ..

LocalizareAska Washington este un resort de 5 stele situat chiar pe plaja, in imediata apropiere de centrul turistic Kizilagac, la 10 km de regiunea Maravgat, 13 km de statiunea Side, 70 km de aeropor..

LocalizareAydinbey King Palace & Spa de 5 stele este situat chiar la malul marii, la o distanta de aproximativ 60 km fata de aeroportul din Antalya si 15 km de statiunea Side. Facilitati hotelHot..

LocalizareVera Stone Palace de 5 stele este situat la o distanta de aproximativ 250 m fata de plaja proprie, 45 km de aeroportul orasului Antalya si 11 km de statiunea Side. Facilitati hotelHotelul p..

LocalizareAlva Donna Beach Resort Comfort de 5 stele este situat chiar la malul marii, la o distanta de aproximativ 10 km de statiunea Side, 5 km de statiunea Konakli si 55 km de aeroportul din Antaly..

LocalizareNashira Resort & Spa de 5 stele este situat chiar pe plaja, la cca 5 km de statiunea Side, 60 km de aeroportul din Antalya, in zona Titreyengol. Facilitati hotelResortul pune la di..

LocalizareSunis Evren Beach Resort & Spa de 5 stele este situat chiar la malul marii, la o distanta de aproximativ 1 km de localitatea Evrenseki, 11 km de orasul Manavgat si 60 km de aeroportul An..

LocalizareSunis Kumköy Beach Resort & Spa este situat chiar pe plaja, in imediata apropiere de centrul orasului Kumkoy, la 10 minute de mers cu masina pana in centrul statiunii Side, 9 km de ..

LocalizareBarut Hotels Hemera de 5 stele este situat pe malul marii, la o distanta de cca 63 km de aeroportul orasului Antalya si 3 km de statiunea Side. Facilitati hotelHotelul pune la dispozitia oa..

LocalizareBarut Hotels Arum Resort&Spa de 5 stele este situat la 3 km de statiunea Side, chiar la malul marii si la 65 km de aeroportul orasului Antalya. Facilitati hotelHotelul dispune de: un re..

LocalizarePaloma Oceana Resort de 5 stele este situat chiar pe plaja cu nisip din localitatea Kumkoy, la 5 km de statiunea Side. Facilitati hotelHotelul pune la dispozitia turistilor o receptie, rest..

LocalizareBarut Acanthus & Cennet este situat chiar pe malul marii, la aproximativ 65 km de aeroportul din Antalya si 1,5 km de statiunea Side. Facilitati hotelHotelul pune la dispozitia turistil..

LocalizareBarut Sorgun Sensatori de 5 sttele este situat chiar la malul marii, la o distanta de cca 65 km fata de aeroportul din Antalya si 8 km de orasul Manavgat, in statiunea Sorgun. Facilitati ho..

Localizare Hotel Royal Alhambra Palace ocupa o suprafata de 50.000 mp in superba statiune Antalya, in Colakli. Hotelul este situat la numai 10 kilometri de statiunea Side si la 45 kilometri de Aeropo..

Localizare Hotelul Lake River Spa se afla situat la o distanta de numai 750 m de plaja si 65 kilometri de Aeroportul din Antalya.   Facilitati hotel Hotelul pune la dispozitia turistilor o pi..

Excursii optionale

Seara turceasca
Dansurile traditonale ale cadanelor, dansul dervisilor rotitori si ritmurile orientale ale muzicii turcesti se imbina intr-un spectacol armonios. Aceste seri sunt ravnite atat de turisti cat si de localnici, care se bucura la unison de traditii, dansuri turcesti si delicioasa mancare turceasca.
Pret orientativ: 30 euro / persoana.

Jeep Safari 
Va puteti bucura de aventura de a merge pe poteci de munte, sate de nomazi si paduri de pini ale muntilor Taurus, toate insotiti de instructori pregatiti.
Tarif orientativ: 40 euro / persoana.

Aspendos - Side - Cascada Manavgat
Aspendos gazduieste Teatrul Roman, unul dintre cele mai bine conservate teatre antice cu o capacitate de 15.000 de locuri, unde se desfasurau luptele cu gladiatori in antichitate, care este si astazi loc de desfasurare pentru diverse spectacole si festivaluri. Orasul antic Sidetron devenit statiunea Side, a fost un oras port al Zeului Apollon al carui templu poate fi vizitat si astazi. Ultimul popas este la spectaculoasa cascada Manavgat unde va veti putea relaxa si racori.
Tarif orientativ: 35 euro / pers.

Rafting
Pasionatii de adrenalina si sporturi de apa au ocazia de a face rafting. Interesanta nu este numai activitatea, ci si drumul pana acolo ce traverseaza o mica parte din Turcia.
Pret informativ: 35 euro/ persoana.

 

Solicita Oferta

Trimite o cerere personalizata, pentru a beneficia de cele mai bune tarife!
Rezervari si informatii la 0799 999 929