Vacanta Turcia, Antalya - Alanya

Rezervari telefonice: 0799 999 929

Email: rezervari@travelus.ro

Vacanta Turcia, Antalya - Alanya

Alegeti un hotel din lista de mai jos, daca doriti detalii suplimentare ne puteti suna la numarul de telefon de mai sus, sau ne puteti contacta prin email. Va stam la dispozitie!

Turcia, Antalya - Alanya

      Alanya este oras situat la 100 Km est de Antalya, in sudul Turciei, pe litoralul Marii Mediterane, fiind totodata una dintre cele mai populare statiuni ale Turciei.
      Alanya a devenit un loc cu adevarat ceva special datorita numeroaselor atractii si locurilor cu adevarat deosebite. Europenii sunt atrasi de aceasta regiune deoarece pasionatii pot practica sporturi nautice, iar la sfarsitul zilei se pot bucura de viata de noapte plina de distractie .
      Dintre atractiile turistice importante fac parte Biserica bizantina inchinata Sfantului Gheorghe, precum si celebrul sir de trepte din caramida rosie pe care, legenda spune, ca a coborat Cleopatra spre mare sa faca baie.
O adevarata provocare este drumul foarte abrupt spre Castel, insa peisajul ce incadreaza livezi de smochini, iasomie si panorama asupra portului de dedesubt fac sa merite efortul.
      O alta atractie este Pestera Plangatoare, aflata la vest de fortareata ce merita a fi vizitata pentru valoarea speleologica pe care o are, dar si pentu efectele curative, eficiente in afectiuni respiratorii.
Daca veti ajunge in estul citadelei, vizitati oraşul-port unde va puteti relaxa intr-o cafenea sau va puteti plimba.
     Alanya, sau perla de pe Riviera turceasca, a devenit cunoscuta gratie plajelor intinse cu nisip cenusiu, apelor de un albastru halucinant, plantatiilor de bananieri si hotelurilor din zona.
Totodata turistii sunt atrasi de preturilor accesibile, activitatile culturale, temperaturilor ridicate si bucataria rafinata.

      Si in regiunea Alanya, caracteristicile climatice referitoare la temperaturile medii lunare ale aerului si apei vor fi asemanatoare cu cele ale Antalyei in general. Acestea sunt: mai - 22,5 si 19 grade Celsius; iunie - 26,5 si 24 grade Celsius; iulie - 28,5 si 27 grade Celsius; august - 29,5 si 29 grade Celsius; septembrie - 27 grade Celsius in ambele cazuri.

      Vacanta in Alanya va presupune si ea seara turceasca, rafting si vizitarea celebrului obiectiv turistic - Pamukkale.

Hoteluri

LocalizareHotelul Alaiye Kleopatra este situat in zona Kleopatra, la 1 km de Alanya si 125 km de aeroportul international Antalya. Facilitati hotelDescoperiti mediul natural la hotelul Alaiye Kleopat..

LocalizareHotelul Alaiye Resort & Spa situat la la 22 km de oraşul Alanya, 105 km de aeroportul oraşului Antalya si la 80 m de plaja proprie distinsa cu Blue Flag. Facilitati hotelHotelul are u..

LocalizareAska Just In Beach este un hotel catalogat la 5 stele, situat chiar pe plaja din Incekum, la 1 km distanta de orasul Avsallar, 25 km distanta de Alanya si aproximativ 100 km de aeroportul di..

LocalizareDelphin Deluxe Resort de 5 stele este situat in Okurcalar, in zona Alanya, la o distanta de aproximativ 32 km de centrul Alanyei si la 90 km de aeroportul din Antalya, fiind inconjurat de pa..

LocalizareHotelul MC Mahberi Beach se afla la 110 km de aeroporul din Antalya, 12 km de centrul statiunii si la 200 de m de strada principala. Facilitati hotelIn cadrul hotelului se gasesc facilitati..

LocalizareAydinbey Gold Dream Hotel se afla la o distanta de 18 km de centrul orasului si la 100 km de aeroportul din Antalya.Plaja este foarte aproape, la doar 50 de m, iar accesul se face prin pasaj..

Localizare Hotelul MC Park Resort & Spa se afla pe malul marii in Konakli fiind la 13 km de centrul orasului Alanya, iar aeroportul la 115 km. Facilitati hotel Acesta dispune de un restaurant s..

Localizare Mukarnas Spa & Resort se afla pe o plaja privata la doar 3 km de orasul Okurcalar, iar aeroportul din Antalya este la 95 km. Facilitati hotel Hotelul dispune de un restaurant clasic ..

Localizare Asezat la 30 de km de Alanya si Side langa cartierul Okurcalar, Granada Luxury Resort & Spa se afla la doua ore de aeroporul din Antalya. Facilitati hotel Hotelul ofera turistilor pa..

Localizare Hotelul are propria plaja privata situata la 2 km de Mahmutiar si la 15 km de orasul Alanya. Facilitati hotel Turistii beneficiaza de parcare gratuita, posibilitatea inchirierii unei mas..

Localizare Hotelul Kleopatra Ada situat in Alanya dispunde de plaja proprie si este la 120 de km de aeroportul din Antalya. Facilitati hotel Turistii se pot bucura de piscina exterioara cu acces gr..

Localizare Hotelul Aska Kleopatra Beste se afla la doar 100 m de plaja in centrul orasului Alanya si la 110 km de aeroportul din Antalya. Facilitati hotel Hotelul pune la dispozitie doua piscine (i..

Localizare Lumos Deluxe Resort se afla in Kargiak si are in proprietate o plaja, este situat la o distanta 140 de km de aeroportul din Antalya. Facilitati hotel In cadrul hotelului exista facilitat..

Localizare Hotelul Antique Roman Palace, cu o arhitectura impresionanta, este situat chiar la malul marii si se afla la doar 2 km de centru statiunii Alanya. Facilitiati hotel Hotelul ofera turisti..

Localizare Aska Bayview Resort este la mai putin de 30 de km de statiunea Alanya si la 5 minute de Okurcalar. Hotelul se afla langa plaja si se poate ajunge in jumatate de ora in orasul Manavgat. Fa..

Localizare Alaiye Kleopatra se afla la 125 de km de aeroportul din Antalya si la 100 de m de plaja Kleopatra (premiata Blue Flag). Facilitati hotel Hotelul dispune de doua piscine (interioara si ex..

Localizare Hotelul Sealife Buket Resort & Beach situat in statiunea Alanya, se afla la 100 de km de aeroportul din Antalya si la jumatate de ora de mers cu masina pana la orasul Manavgat. Facili..

Localizare Zen The Inn Resort & Spa se afla in apropiere de mare, situat in statiunea Avsallar si la doar 20 de km de orasul Alanya. Facilitati hotel Hotelul pune la dispozitie un restaurant pr..

Localizare Aska Just In Beach situat la 100 de km de aeroportul din Antalya, se afla langa una dintre cele mai frumoase plaje din Turcia (Incekum) si la 20 de km de Alanya. Facilitati hotel Hotelul..

Localizare Hotelul Saphir se afla in Konakli la 12 km de Alanya, situat pe plaja si la 130 de km de aeroportul din Antalya. Facilitati hotel Complexul hotelier dispune de piscine exterioare cu topo..

Localizare Acesta este situat la 35 de km de statiunea Alanya si la se afla la 90 de km de aeroportul din Antalya. Facilitati hotel Hotelul cuprinde un restaurant principal si un restaurant A la Ca..

Localizare  Vikingen Infinity se afla la 15 km de centrul Alanyei si la 90 de km de aeroportul din Antalya. Se poate ajunge si in orasul Manavgat aflat la 35 de km. Facilitati hotel Hotelul di..

Localizare Delphin Botanik se afla in Okurcular la o distanta de 32 de km de Alanya si 90 de km de aeroportul din Antalya. Facilitati hotel Complexul Delphin Botanik are in componenta un restaurant..

Localizare Long Beach Resort se afla in zona Incekum, la 20 de km de Alanya si la 90 de km de aeroportul din Antalya. Facilitati hotel Hotelul pune la dispozitie turistilor sai sase piscine exterio..

Localizare Kirman Arycanda De Luxe este asezat in zona plajei la o distanta de 33 de km de Alanya si la 90 de km de aeroportul din Antalya. Facilitati hotel Hotelul dispune de un restaurant princip..

Localizare Kirman Hotels Club Sidera este situat la 100 de km de aeroportul din Antalya intr-o zona linistita pe malul marii si la 24 de km de orasul Side. Facilitati hotel Hotelul dispune de resta..

Localizare Situat pe malul marii in Konakli, centrul Alanyei este la 13 km de hotel, iar aeroportul la 140 km. Facilitati hotel Hotelul pune la dispozitie facilitati precum restaurant, club pentru ..

LocalizareDelphin Botanik Platinum de 5 stele este situat chiar pe malul marii, la o distanta de aproximativ 32 km de Alanya si 90 km de aeroportul din Antalya. Facilitati hotelHotelul pune la dispoz..

LocalizareSaphir Resort & Spa catalogat la 5 stele este situat chiar pe plaja din Okurcalar, la o distanta de aproximtiv 33 km fata de Alanya si 90 km fata de aeroportul din Antalya. Facilitati h..

LocalizareOrange County Resort de 5 stele este situat chiar pe plaja din Alanya, la 32 km de cascada Manavgat si 30 km de centrul orasului Alanya. Facilitati hotelHotelul pune la dispozitia turistilo..

LocalizareKirman Resort Leodikya este catalogat la 5 stele si este situat chiar pe plaja, la o distanta de aproximativ 35 km de centrul orasului Side, 40 minute de mers cu masina pana la Cascada Manav..

LocalizareIncekum Beach Resort de 5 stele este situat chiar pe malul marii, la aproximativ 28 km de Alanya, 2 km de localitatea Avsallar si 98 km de aeroportul din Antalya. Facilitati hotelHotelul pu..

LocalizareSUI Resort Hotel de 5 stele este situat in Okurlcalar, la 2,3 km de Alara Bazaar, 15 km de Alara Han Castle si la 25 km de Moscheea Konakli. Facilitati hotelHotelul pune la dispozitia turis..

LocalizareGrand Bayar Beach de 4 stele este situat la aproximativ 30 m de plaja din Incekum, la 3 km de centrul orasului Alanya, 1 km de localitatea Oba si 130 km de aeroportul din Antalya. Facilitat..

LocalizareClub Tess este un hotel de 4 stele situat in regiunea Konalki, la aproximativ 100 m de plaja, 12 km de cetrul orasului Alanya si 110 km de aeroportul din Antalya. Facilitati hotelHotelul pu..

LocalizareKleopatra Ada Beach Hotel de 4 stele este situat la aproximativ 60 m distanta de cunoscuta plaja Kleopatra, 800 m de centrul orasului Alanya si 125 km de aeroportul din Antalya. Facilitati ..

LocalizareClub Bayar Beach este un hotel de 3 stele, situat la aproximativ 30 m distanta de plaja proprie, 3 km de centrul orasului Alanya si 130 km de aeroportul orasului Antalya. Facilitati hotelHo..

LocalizareKleopatra Royal Palm este un hotel catalogat la 4 stele, situat la aproximativ 50 m de plaja Kleopatra, 2 km de numeroase restaurante, centre comerciale si importante puncte de distractie al..

LocalizareSealine este un hotel de 3 stele situat pe coasta mediteraneana din Alanya, la 600 m distanta de Piata Ataturk Alanya, 1,4 km de Alanya Red Tower, 1,8 km de Alanya Aquapark si la 38 km de Ae..

Excursii optionale

Seara turceasca
Dansurile traditonale ale cadanelor, dansul dervisilor rotitori si ritmurile orientale ale muzicii turcesti se imbina intr-un spectacol armonios. Aceste seri sunt ravnite atat de turisti cat si de localnici, care se bucura la unison de traditii, dansuri turcesti si delicioasa mancare turceasca.
Pret orientativ: 30 euro / persoana.

Jeep Safari 
Va puteti bucura de aventura de a merge pe poteci de munte, sate de nomazi si paduri de pini ale muntilor Taurus, toate insotiti de instructori pregatiti.
Tarif orientativ: 40 euro / persoana.

Aspendos - Side - Cascada Manavgat
Aspendos gazduieste Teatrul Roman, unul dintre cele mai bine conservate teatre antice cu o capacitate de 15.000 de locuri, unde se desfasurau luptele cu gladiatori in antichitate, care este si astazi loc de desfasurare pentru diverse spectacole si festivaluri. Orasul antic Sidetron devenit statiunea Side, a fost un oras port al Zeului Apollon al carui templu poate fi vizitat si astazi. Ultimul popas este la spectaculoasa cascada Manavgat unde va veti putea relaxa si racori.
Tarif orientativ: 35 euro / pers.

Rafting
Pasionatii de adrenalina si sporturi de apa au ocazia de a face rafting. Interesanta nu este numai activitatea, ci si drumul pana acolo ce traverseaza o mica parte din Turcia.
Pret informativ: 35 euro/ persoana.


Pamukkale
Pamukkale sau in traducere Cetatea de Bumbac, sunt terase de calcarformate cu ajutorul izvoarelor de apa termala prin depunerea calciului, ce fac parte din Patrimoniul UNESCO. Acestea sunt localizate in ruinele cetatii Hierapolis care a facut parte din regatul Frigya. Din cetatea care este de dimensiuni impresionante sau conservat foarte bine Agora, Termele, Teatrul Roman, Nimpheum, Arcul de Triumf, Templul lui Apollon si Necropolis. Pentru cei amatori exista si posibilitatea de a face baie in apele termale din piscina Cleopatrei.
Tarif orientativ: 45 euro / pers.


Turul cultural al orasului Antalya
Itinerariul se deschide cu o vizita la Muzeul de Istorie si Arheologie din Antalya din patrimoniul caruia fac parte piese ce dateaza inca din Paleolitic. Urmatoarul popas este orasul vechi aflat intre zidurile cetatii Ataleea, ocazie de a cunoaste si intelege religia si cultura poporului turc precum si portul de yahturi sau Marina. Ultima oprire este la Cascada Duden.
Tarif orientativ: 35 euro / pers.

Solicita Oferta

Trimite o cerere personalizata, pentru a beneficia de cele mai bune tarife!
Rezervari si informatii la 0799 999 929