Vacanta Sri Lanka, Sri Lanka

Rezervari telefonice: 0799 999 929

Email: rezervari@travelus.ro

Vacanta Sri Lanka, Sri Lanka

Alegeti un hotel din lista de mai jos, daca doriti detalii suplimentare ne puteti suna la numarul de telefon de mai sus, sau ne puteti contacta prin email. Va stam la dispozitie!

Sri Lanka, Sri Lanka

    Sri Lanka este un stat sud-asiatic, mai exact o insula situata in Oceanul Indian, despartita de India prin stramtoarea Palk in nord-est.

    Aceasta insula se caracterizeaza prin peisaje variate. Asadar, aici se intalnesc plaje intinse, munti, cascade, plantatii de ceai si palmieri de cocos. De asemenea, sunt disponibile peste o suta de rezervatii naturale strict protejate, diversitatea naturii este completata de recifele de corali din apropierea zonei costiere; plajele sunt largi, cu nisip auriu, umbrite de palmieri, in apropierea lor apa fiind putin adanc.

    Sri Lanka este o zona turistica ce prezinta un ridicat potential cultural si istoric, principala zona de atractie turistica fiind cea nord-vestica unde se afla vechile capitale Anuradhapura (templele budiste Thuparamaya si Ruwanweli), Polonnaruwa (templul Lankatilaka) si Sigiriya (considerata a opta minune a lumii). Toate acestea sunt incluse in Patrimoniul Cultural Universal. Totusi, si partea sudica a insulei este un punct de atractie turistica. Aici se afla orasul Kandy, cu templul Dalada Maligwa unde se pastreaza si astazi un dinte al lui Buddha, Varful Sri Prada cu un templu renumit, orasul Colombo cu moschei, catedrale si temple, statiunea Mount Lavinia.

    Turistii vor avea posibilitatea de a admira vestigiile unor vechi civilizatii, monumente arhitectonice care reflecta un nivel intalt de dezvoltare a tehnicii si artei, frumusetea si complexitatea ornamentelor templelor hinduiste si budiste, nenumaratele statui ale lui Buddha, sanctuarele sapate in stanca amintind de calugarii din vechime. De asemenea, ei se pot relaxa ffie facand baie in apele Oceanului Indian, fie la centrele de medicina ayurvedica.

    Colombo este capitala, cel mai mare oras si principalul port din Sri Lanka. Totodata, este si centrul comercial si financiar al statului. Ca si obiective turistice intalnite aici sunt: Muzeul National, Galeria de Arta si Kelaniya Raja Maha Vijara (un templu budist). La 12 km de Colombo se afla o plaja celebra inca din perioada coloniala, Mount Lavinia.

    Ca si caracteristici climatice, temperatura medie anuala variaza intre 30 si 35 grade Celsius, in regiunile montane inalte fiind mai scazuta cu 10-15 grade Celsius. Temperaturile cele mai ridicate se inregistreaza in martie si in aprilie. Sezonul turistic se desfasoara, de regula, in lunile de iarna, intrucat in lunile de vara, musonul determina o agitatie a oceanului, astfel incat plajele sunt inundate.

Excursii optionale

Orasul Kandy, Templul Dintelui Sacru si Gradina Botanica

Plecarea se realizeaza din statiunile Bentota, Kalutara, Mount Lavinia Hotels. Tariful excursiei include transport, sofer vorbitor de limba engleza pentru grupuri mai mici de 6 persoane sau ghid vorbitor de engleza pentru grup mai mare de 7 persoane, taxa de intrare la Orfelinatul Elefantilor, Gradina Botanica, Templul Dintelui Sacru.
Pret informativ: o persoana - 161 euro; 2 persoane - 108 euro/persoana; 3-6 persoane - 94 euro/persoana; peste 7 persoane - 80 euro/persoana.

Orasul Fort Galle, Raul Balapityia si ferma de broaste testase de la Kosgoda

Se traverseaza cu barca raul Balapitya, timp in care turistii sunt serviti cu ceai/cafea. Se realizeaza o oprire la Fabrica de masti din Ambalangoda, apoi se viziteaza orasul Galle, primul oras colonial de pe insula, construit de olandezi, cu cateva obiective turistice importante. Se serveste pranzul la un restaurant din Galle, dupa care se viziteaza ferma de broaste testoase.
Pret informativ: o persoana - 83 euro; 2 persoane - 47 euro/persoana; 3-6 persoane - 40 euro/persoana; peste 7 persoane - 34 euro/persoana.

Croaziera pe raul Madu Ganga

Dimineata se pleaca spre orasul Balapitiya pentru imbarcare pe barca cu motor. Pe parcursul excursiei se vor putea observa flora si fauna locala, cu iguane, pasari exotice, vulturi, crocodili, maimute. Se va vizita Templul vechi de mai bine de 200 ani, iar pranzul va fi servit pe una dintre insule.
Pret informativ: o persoana - 61 euro; 2 persoane - 38 euro/persoana; 3-6 persoane - 34 euro/persoana; peste 7 persoane - 29 euro/persoana.

O zi cu elefantii din Pinnawala

Acesta este un orfelinat renumit pentru cea mai mare turma de elefanti in captivitatea.
Pranzul este servit intr-un restaurant din Pinnawala. La intoarcere se face o oprire la gradina de mirodenii.
Pret informativ: o persoana - 115 euro; 2 persoane - 72 euro/persoana; 3-6 persoane - 61 euro/persoana; peste 7 persoane - 52 euro/persoana.

Orasul Colombo

Colombo este capitala statului Sri Lanka, un oras cosmopolit ce imbina cladirile moderne cu cele coloniale. Vor fi vizitate urmatoarele obiective turistice: marea sala de conferinte internationala Bandaranayake Memorial, Piata Independentei, zona comerciala, Templul Gangaramaya, Templul Hindus, Primaria. Tariful include doar intrarea la Templul Gangaramaya.
Pret informativ: o persoana - 58 euro; 2 persoane - 30 euro/persoana; 3-6 persoane - 25 euro/persoana; peste 7 persoane - 19 euro/persoana.

Parcul National Udawalawe

In parc, vizita se realizeaza cu jeep safari. Aici se vor intalni cerbi, mistreti, bivoli, macaci, iepuri, manguste etc. De asemenea, se viziteaza si orfelinatul de elefanti.
Pret informativ: o persoana - 213 euro; 2 persoane - 1130 euro/persoana; 3-6 persoane - 106 euro/persoana; peste 7 persoane - 88 euro/persoana.

Solicita Oferta

Trimite o cerere personalizata, pentru a beneficia de cele mai bune tarife!
Rezervari si informatii la 0799 999 929