Vacanta Portugalia, Algarve

Rezervari telefonice: 0799 999 929

Email: rezervari@travelus.ro

Vacanta Portugalia, Algarve

Alegeti un hotel din lista de mai jos, daca doriti detalii suplimentare ne puteti suna la numarul de telefon de mai sus, sau ne puteti contacta prin email. Va stam la dispozitie!

Portugalia, Algarve

    Algarve este o statiune turistica din Portugalia, situata in partea sudica a acesteia, de la Cabo de Sao Vicente pana la granita cu Spania, fiind cunoscuta si sub denumirea de "Pamantul Eternei Primaveri".

    Plajele statiunii se caracterizeaza prin prezenta nisipului auriu si fin si sunt intinse. Cele mai importante plaje de aici sunt: Praia do Camilo, Praia Dona Ana, Praia de Quarteira, Praia da Falesia, Praia da Marinha, Praia de Odeceixe, Praia de Tavira, Praia do Carvoeiro, Praia dos Olhos d'Agua.

    Praia do Camilo este situata intre zonele Lagos si Albufeira si se caracterizeaza prin prezenta vegetatiei mediteraneene si a unor stanci de culoare galben-auriu cu o inaltime de peste 20 m, fiind renumite atractii turistice ale Portugaliei. Acestea adapostesc familii de cormorani si pescarusi cu capul negru. Pot fi vizitate mai multe grote si plaje mici cu barca.

    Praia Dona Ana este situata in imediata apropiere a regiunii Lagos. Deseori este considerata drept cea mai plaja din lume, fiind o plaja cu steag albastru. Atractia sa este si o cafenea incorporata in stanca.

    Praia de Quarteira este un important centru turistic al regiunii, anterior fiind un sat de pescari. Pestele proaspat facut la gratar este mereu prezent pe mesele restaurantelor. Plaja areo lungime de aproximativ 2 km, iar promenada este dotata cu multe cafenele si restaurante.

    Praia da Falesia face parte dintr-o intindere de nisip fin de 6 km, fiind inconjurata de o linie de stanci inalte colorate in tonuri profunde de rosu sau alb.

    Praia da Marinha este clasata ca fiind printre primele 100 la nivel mondial din punct de vedere al calitatii plajei bine conservate. Este recomandata adultilor si celor pasionati de fotografie, ei putand suprinde aici esenta plajei perfecte. Cei care vor practica scufundari, vor putea observa stele de mare, creveti, anemone, mare varietate de pesti.

    Praia de Odeceixe se caracterieaza prin suprafete cu nisip auriu si o multitudine de bazine si canale cu adancime mica, oferind copiilor locul perfect pentru a se scalda si a se juca. Este inconjurata de stanci inalte astfel incat curentii marini nu isi fac simtita prezenta. Aici este disponibila o scoala de surf si de navigatie.

    Praia de Tavira este situata pe coasta de est a statiunii, caracterizandu-se prin prezenta unor estuare si a unor insule de nisip ce formeaza Parcul Natural Ria Formosa, precum si prin nisip fin.

    Praia do Carvoeiro beneficiaza de Blue Flag. Stanca pe care sunt construite micile case albe de pescari este prezenta aici din secolul al XVI-lea.

    Praia dos Olhos d'Agua se caracterizeaza prin prezenta in partea estica a unor izvoare si prin stanci de calcar ce reprezinta o emblema pentru aceasta.

    Capitala regiunii Algarve este orasul Faro. Acestuia ii sunt caracteristice parcuri bine intretinute, partea istorica plina de drumuri pietonale si cafenele in aer liber, viata de noapte animata. Un obiectiv turistic important de aici este Catedrala din Faro ce dispune de un stil arhitectural interior specific secolelor XIII-XIV si este situata in mijlocul pietei.

    Albufeira este un oras din regiunea Algarve recunoscut pentru viata de noapte. Cluburile, terasele si restaurantele sunt dispuse pe o distanta de 3 kilometri. Cel mai cunoscut club de aici se numeste Kadoc, are 5 ringuri de dans si o terasa ce imita o gradina tropicala.

    Quarteira detine unele dintre cele mai bune terenuri de golf din Algarve. Aici sunt disponibile si parcuri acvatice unde pot fi practicate sporturi nautice, dar si locuri special amenajate pentru karting, bowling, tenis si calarie.

    Din punct de vedere climatic, se caracterizeaza prin urmatoarele temperaturi medii lunare ale aerului: iunie - 22.5 grade Celsius, iulie - 24.5 grade Celsius; august - 24 grade Celsius; septembrie - 22 grade Celsius. In ceea ce priveste temperatura medie lunara a apei, aceasta prezinta urmatoarele valori: iunie - 18 grade Celsius, iulie - 20 grade Celsius, august - 20 grade Celsius, septembrie - 21 grade Celsius.

Hoteluri

Momentan nu exista oferte afisate pe site. Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati!

Excursii optionale

Lagos & Sagres

Ofera turistilor posiblitatea de a afla mai multe despre Era Descoperirilor portugheze. Ca si puncte turistice importante, vor fi vizitate si observate: biserica aurita Sf. Anton, prima piata de sclavi din Europa, Ponta de Piedade (o formatiune spectaculoasa de stanci), o fortareata din sec. al XV-lea, Capul Sf. Vincent).
Pret informativ: adult - 20 euro; copi 2-10 ani - 10 euro.

Silves & Monchique

Silves este vechea capitala maura a regiunii Algarve. Aici se vor vizita castelul si catedrala. Se traverseaza orasul Caldas (vechi oras roman cunoscut pentru apele sale termale). Se urca pe muntele Monchique pana la Foia, cel mai inalt punct din Algarve.
Pret informativ: adult - 20 euro; copil 2-10 ani - 10 euro.

Tur istoric al regiunii Algarve

Vor fi vizitate ramasite ale ocuparilor maure si romane, peisaje montane, castelul si catedrala din Silves, Muntele Monchique pana la Foia pentru degustare de vin si fotografii panoramice, orasul Lagos, prima piata de sclavi din Europa, biserica aurita Sf. Anton, "sfarsitul lumii" (cel mai sud-vestic punct al Europei).
Pret informativ: adult - 35 euro; copil 2-10 ani - 17 euro.

Turul zonei de est

Excursia presupune vizitarea celui mai important oras, precum si capitala regiunii Algarve, Faro (se viziteaza centrul vechi, Capela Oaselor si Biserica Carmo). Apoi sunt vizitate orasele Olhao (important centru pescaresc) si Tavira (renumit pentru castelele si bisericile medievale, precum si pentru podul roman din secolul al XIV-lea, statiunile Monto Gordo si Vila Real de Santo Antonio.
Pret informativ: adult - 35 euro; copil 2-10 ani - 17 euro.

Lisabona

In capitala Portugaliei se traverseaza podul suspendat "25 aprilie" construit deasupra raului Tejo. De pe acest pod poate fi admirat monumentul inchinat lui Iisus Hristos ce vegheaza asupra orasului. Alte obiective turistice ce pot fi vizitate in oras sunt: Turnul Belem, Manastirea Jeronimos, Monumentul Descoperirilor Marine, cartierul evreiesc. Se acorda timp liber pentru cumparaturi, fiind urmat de un tur in zona Expo '98. Iesirea din Lisabona se va face pe podul Vasco da Gama, cel mai lung pod din Europa.
Pret informativ: adult - 45 euro; copil 2-10 ani - 23 euro.

Fatima

Este un centru crestin despre care legenda spune c in anul 1917, Fecioara Maria s-a aratat unor copii  de ciobani. Se va vizita satul unde s-a aratat Fecioara. Se acorda timp liber pentru participarea la slujba de la Biserica Maicii Domnului sau pentru plimbari.
Pret informativ: adult - 52 euro; copil 2-10 ani - 21 euro.

Sevilla

Sevilla este capitala Andaluziei, celebra pentru arhitectura si istoria sa, fiind un oras comopolit, modern. Vor putea fi admirate cladirile construite pentru Expo '92, Bazilica Macarena, cartierul evreiesc, Piata Spaniei, Parcul Maria Luisa. Se acorda timp liber pentru pranz si vizita individuala a catedralei gotice si a Palatului Alcazar.
Pret informativ: adult - 40 euro; copil 2-10 ani - 20 euro.

Solicita Oferta

Trimite o cerere personalizata, pentru a beneficia de cele mai bune tarife!
Rezervari si informatii la 0799 999 929