Vacanta India, New Delhi

Rezervari telefonice: 0799 999 929

Email: rezervari@travelus.ro

Vacanta India, New Delhi

Alegeti un hotel din lista de mai jos, daca doriti detalii suplimentare ne puteti suna la numarul de telefon de mai sus, sau ne puteti contacta prin email. Va stam la dispozitie!

India, New Delhi

   New Delhi este capitala statului India din anul 1931, facand parte din metropola Delhi si fiind format, practic, din 2 orase: Old Delhi, reprezentat prin Fortul Rosu si caracterizat prin stradute inguste si New Delhi, citadela impresionanta cu bulevarde largi. Orasul este situat  in nordul statului indian, pe raul Yamuna.

   Orasul Vechi se caracterizeaza si este impresionant prin constructii monumentale: mausolee, palate, moschei incadrate in minarete, temple hinduse construite din marmura alba ce fascineaza prin stilul arhitectural.

   Orasul Nou cuprinde majoritatea muzeelor orasului, precum si principalele zone de cumparaturi, cluburi, restaurante si baruri.

   Cateva obiective turistice importante din oras sunt: Turnul Kutab Minar - capodopera a artei musulmane construita din gresie rosie, iar ultimele doua etaje din marmura; Fortul Rosu - construit, de asemenea, din gresie rosie si reprezentat prin frumusetea arhitecturala a palatelor si gradinilor din interiorul sau; Palatul Mausoleu - construit dintr-un amestec de gresie rosie, marmura alba, galbena si neagra, fiind inconjurat de gradini cu vegetatie tropicala; Coloana de Fier - taina a lumii, avand o vechime de 1600 de ani si fiind contruita din fier (nu a ruginit pana in prezent);  Templul Hindus - construit din marmura alba.

   New Delhi este un oras plin de istorie si cultura si continua sa se extinda, avand strazi dispuse simetric ce corespund planurilor realizate de arhitectul englez Sir Edwin Landseer Lutyens, care a proiectat si palatul situat in centrul orasului, resedinta presedintelui, precum si parlamentul. Arhitectura este in cea mai mare parte europeana, insa pot fi observate si anumite trasaturi ale stilului indian.

  Climatul orasului New Delhi este subtropical umed, fiind influentat de circulatia musonica si caracterizat printr-o diferenta majora intre temperaturile si cantitatea de precipitatii specifie verii, respectiv iernii. Vara incepe in luna aprilie, temepratura medie fiind de aproximativ 30 grade Celsius, iar iarna incepe in luna noiembrie, cu o temperatura medie de 12-13 grade Celsius. In intervalul iunie-septembrie, cad cele mai multe ploi (influenta musonului), temperatura medie lunara fiind in jur de 29 grade Celsius.

Excursii optionale

Spectacol de sunet si lumina la Fortul Rosu

Turistii vor fi transferati de la hotel la Salonul de la Fortul Rosu unde vor viziona spectacolul Son-Et-Lumiere, un joc interactiv dramatic de sunet si efecte de lumina ce ilustreaza istoria Fortului Rosu, un simbl al puterii Mughal.
Pret informativ: 24 euro/persoana.

Tur de jumatate de zi la Vechiul Delhi

Acest tur presupune oprire la mai multe obiective: Jama Masjid - cea mai mare moschee din India, Fortul Rosu - construit pe malurile raului Yamuna de imparatul Shah Jaha, Chandni Chowk - cea mai aglomerata zona comerciala a orasului, Raj Ghat - memorial pentru Mahatma Gandhi, Shanti Vana - memorial pentru Jawaharlal Nehru.
Pret informativ: 46 euro/persoana

Tur de o jumatate de zi in New Delhi

Acest tur include vizitarea urmatoarelor obiective turistice: Qutub Minar, mausoleul imparatului Humayun - un precursor al stilului arhitectural Mughal, India Gate - memorial de razboi dedicat vietilor soldatilor indieni, resedinta presedintelui, Palatul Parlamentului si cladirile Secretariatului, Templul Laxmi Narayan - un templu modern hindus dedicat lui Vishnu (zeitate).
Pret informativ: 47.5 euro/persoana.

Tur de o zi intreaga a Vechiul si Noului Delhi

Turul presupune urmatoarele: vizitarea Jamal Masjid (cea mai mare moschee din India), vizitarea Fortului Rosu, vizitarea memorialelor Raj Ghat si Shanti Vana, servirea mesei de pranz la un restaurant local, vizitarea Qutub Minar, vizitarea mausoleului imparatului Humayun, vizitarea Portii Indiei (un memorial de razboi dedicat vietilor de soldati indieni), vizitarea resedintei presedintelui, a Palatului Parlamentului si a cladirilor secretariatului, precum si a Templului Laxmi Narayan (templu modern hindus dedicat zeitatii Vishnu).
Pret informativ: 81.5 euro/persoana.

Tur de 3 zile la Triunghiul de Aur (fara cazare)

In prima zi se va realiza preluarea de la hotelul din Delhi pentru a fi vizitate obiectivele turistice de aici (Moscheea Jama Masjid, Raj Ghat, Qutab Minar, Fortul Rosu, Poarta Indiei, Palatul Parlamentului, resedinta presedintelui). Dupa masa de pranz, se va merge catre orasul Agra. Aici, soferul va lasa fiecare turist la hotelul unde a aranjat sa se cazeze.
A doua zi, se va vizita Taj Mahal-ul, a 7-a minune a lumii, dupa care se va merge catre Orasul roz din India - Jaipur. Pe traseul catre acesta se va vizita Fatepur Sikri, dupa care soferul va lasa fiecare turist sa mearga catre hotelul la care s-a cazat in Jaipur.
In a treia zi se va realiza impreuna cu un ghid local, un tur complet al Fortului Amber si o plimbare cu elefantul sau cu jeep-ul pana la Fort. De asemenea, se va face o vizita la Palatul lui Maharajahul, fosta resedinta regala si la Observator. Dupa aceea se va servi masa de pranz, dupa care se va calatori catre Delhi.
Pret informativ: 425.5 euro/persoana.

Solicita Oferta

Trimite o cerere personalizata, pentru a beneficia de cele mai bune tarife!
Rezervari si informatii la 0799 999 929