Vacanta India, Mumbai

Rezervari telefonice: 0799 999 929

Email: rezervari@travelus.ro

Vacanta India, Mumbai

Alegeti un hotel din lista de mai jos, daca doriti detalii suplimentare ne puteti suna la numarul de telefon de mai sus, sau ne puteti contacta prin email. Va stam la dispozitie!

India, Mumbai

    Mumbai este un oras cosmopolit din India, avand cea mai numeroasa populatie urbana. Este centrul comercial al Indiei si simbol al puterii financiare, precum New York in S.U.A., precum si a treia cea mai mare zona metropolitana din lume.

    In Mumbai se afla Bollywood, epicentrul hindi al industriei de film si televiziune, care produce anual cel mai mare numar de filme din lume. In zona metropolitana o orasului se afla 3 lacuri, dintre care doua sunt incluse in Parcul National Borivali, acestea fiind Tulsi Vihar si Powai, lacuri care asigura apa potabila a orasului.

    Mumbai este un oras pentru toate gusturile si preferintele, atat pentru cei ce iubesc distractia, cat si pentru impatimitii de cultura. Asadar, exista o diversitate de atractii turistice.

    Prithvi Theatre este considerat unul dintre cele mai puternice teatre din India. Aici sunt gazduiite anual sarbatori nationale in cinstea poeziei, limbii, a teatrului etc. A sustinut intotdeauna ideile teatrale inovatoare, motiv pentru care a devenit o pista de lansare si teren de experimentare pentru noile genuri ale teatrului hindi.

    Hotelul Taj Mahal Palace este unul dintre cele mai luxoase hoteluri din oras, precum si cel mai renumit. Are o cupola din otel care se presupune ca a fost insiprata de la renumitul Turn Eiffel.

    Templul Shree Siddhivinayak Mandir este considerat a fi cel mai bogat templu din Mumbai. Se caracterizeaza printr-un tavan in forma de cupola, aceasta fiind aurita, usi din lemn sculptat, statui ale culturii hinduse si o sala mica cu altar. Legenda spune ca acei care ajung aici beneficiaza de implinirea unei dorinte de catre zeul Ganesh.

    Templul Mumba Devi a fost construit in cinstea zeitei Mumba al carei nume provine din sanscrita si inseamna "Marea Mama". La intrare in templu se afla statuita unui tigru care apartinea zeitei si care reprezenta puterea. Acest templu reprezinta simbolul orasului.

    Parcul Kamala Nehru este destinat in special copiilor, acesta fiind construit sub forma de pantof. Denumirea este data dupa sotia primului ministru al Indiei.

    Portile Indiei reprezinta unul dintre cele mai importante monumente ale orasului Mumbai, fiind considerat la fel de valoros ca si Taj Mahal-ul si reprezentand  un arc din bazalt cu 4 turnuri.

    Muzeul Printul de Wales este cel mai important muzeu al orasului, fiind fondat la inceputul secolului al XX-lea in cinstea Printului de Wales. Acest muzeu este format din 3 compartimente: arta, arheologie si istorie naturala, avand un tezaur de peste 50000 exponate care reflecta istoria Indiei, dar si a altor tari.

    Cuffe Parade este unul dintre cele mai bogate cartiere ale Mumbaiului, aici intalnindu-se blocuri care depasesc 30 de etaje, el fiind destinat elitei orasului.

    Mumbaiul de Sud este cea mai veche si mai bogata parte a orasului, unde se afla centrul istoric si turistic, cu muzee, monumente arhitecturale, galerii de arta, restaurante rafinate, magazine de lux si hoteluri de 5 stele.

    La polul opus se afla mahalalele. Cea mai vestita este Dharavi, aceasta avand un milion de oameni inghesuiti in case din beton, curti subdimensionate si locuinte improvizate.

Excursii optionale

Tur de jumatate de zi al orasului Bombay (Mumbai)

Lista locurilor de vizitat este nelimitata, cuprinzand locuri istorice, minuni contemporane, situri arheologice, situri religioase si minuni naturale. Portile Indiei reprezinta principala atractie a orasului Mumbai. Alte obiective ce pot fi vizitate in cadrul acestui tur sunt: Mani Bhawan, memorialul Ghandi, Muzeul Printului de Wales, Marine Drive, Juhu, Gradina Suspendata, Kamla Nehru.
Pret informativ: 58.5 euro/persoana

Excursie de jumatate de zi la Pesterile Elephanta

Aceste pesteri fac parte din Patrimoniul UNESCO. Ele sunt caracterizate prin temple de roca sculptate din cele doua dealuri care apar din centrul insulei. Legenda spune ca portughezii au numit insula dupa elefantul de piatra gasit aici. Pot fi observate altarul regelui Shiva si o sculptura cu trei capete ce ii reprezinta pe Braham creatorul, Vishnu pastratorul si Shiva distrugatorul.
Pret informativ: 66 eur/persoana.

Solicita Oferta

Trimite o cerere personalizata, pentru a beneficia de cele mai bune tarife!
Rezervari si informatii la 0799 999 929